A: De Melkerie

Route Download gpx

De Rit van de Kampioen A - 2020 werd herdoopt in De Melkerie. Enerzijds natuurlijk een verwijzing naar het zuivelbedrijf Inex die we onderweg passeren, maar anderzijds denk ik hierbij ook wel aan het trainingsgroepje 'De Melkerie' uit het profpeloton, een bende vrienden zoals we ons ook wel kunnen noemen.

Het is een van de weinige ritten op de Stillekens Aan-kalender die richting het oosten gaat. Na een min of meer traditionele aanhef via Merelbeke gaat het in een rechte lijn naar Oosterzele. Vanaf Oosterzele gaat het pas echt in oostelijke richting via oa. Westrem en Massemen. Op de grens tussen Wetteren en Serskamp bereiken we het meest oostelijke punt om vervolgens via het grondgebied van Smetlede, Oordegem, Bavegem, Sint-Lievens-Houtem, Scheldewindeke en Munte terug op vertrouwde wegen terecht te komen in Semmerzake.

De rit bevat ca. 350 hm. De hoogtemeters zitten in het eerste deel van de rit vooral in de buurt van Oosterzele, in het tweede deel van de rit vinden we de meeste hoogtemeters in de ruime omgeving van Munte.

Voorlopig spreken ze van prachtig weer met zelfs een zuidoostenwind. Dus iedereen op post!

  

  • 91 kmAfstand
  • 15/05 08:30Vertrek
  • Dauwe BennyWegkapitein