B: In 't wiel van een VDB

Route Download gpx

Dit jaar zijn we al aan de 5de editie toe van onze rit "In 't wiel van een VDB". Het had een eerste jubileum kunnen worden, ware het niet dat we al aan de 2de uitgave zijn in Corona-tijden.

De rit gaat via De Pinte, Zwijnaarde en Merelbeke naar de Scheldemeersen, waar we belanden in een mooi stukje natuur. Ondertussen is de "strade bianche"-strook in Schelderode, bij velen al welbekend, een vast onderdeel geworden. Neem een reservebandje mee voor alle zekerheid.

We volgen daarna de Scheldevallei in zuidelijke richting. Het gaat via de rand van de Zwalmstreek terug naar de overkant.

Onze vaste stop aan het Doornhammeke in Zevergem zal nooit meer zijn als vroeger (zie foto van 2018) nu de herberg sinds vorig jaar definitief gesloten is. Het idyllisch plaatsje aan de waterkant zal echter een trekpleister blijven voor menig natuurliefhebber.

Via Eke en Nazareth keren we daarna terug huiswaarts. Tegen dan hebben we zo'n 85 km op de teller en kunnen we hopelijk besluiten dat het opnieuw genieten was…

 

  • 85 kmAfstand
  • 03/04 13:30Vertrek
  • Vandenbussche RikWegkapitein