Dagrit Heuvelland

Beste fietsvrienden, 

Op zaterdag 15/6 gaat de 11de editie door van de dagrit naar het Heuvelland. We starten om 8u30 aan ons clublokaal De Lork voor een tocht van 200 km over een hertekend parcours naar misschien wel de mooiste pareltjes die West Vlaanderen rijk is! 

Deel 1 leggen we samen af met A&B. Na 58 km bereiken we Dadizele , waar de voormiddagstop is vastgelegd. 

Deel 2 brengt ons naar de klassieke hellingen van het Heuvelland. Net vóór de beklimming van de Kemmel splitsen de A en B teams.
Het A team rijdt over de kasseien van de Kemmel naar de Monteberg om af te dalen naar Dranouter. De beklimming van de Rode Berg verloopt via de flank vanuit Loker. De Zwarte Berg zal beklommen worden vanuit Westouter. De afstand voor de A ploeg bedraagt 42 km.
Het B team neemt de zijkant van de Kemmel en rijdt door naar de Scherpenberg. Een uiterst mooi landschap siert de zuiderlijke flank van de Scherpenberg, ook wel Klein Zwitserland genoemd. Vandaaruit rijdt het B team via Reningelst naar de top van de Zwarte Berg. De afstand voor de B ploeg zal 36 km bedragen.
Het restaurant voor de middagpauze ligt voor deze editie op de Zwarte Berg. Het cafe bistro “Aux Touristes” ligt precies op de grens met Frankrijk. “Aux Touristes” biedt bovendien voldoende plaats aan in de garage op de benedenverdieping om onze fietsen veilig onder te brengen tijdens de lunchpauze. 

Voor Deel 3 splitsen we A en B vanaf aanvang.
De A ploeg zal eerst een plaatselijke lus maken van 7 km, geïnspireerd op de eerder dit jaar verreden “Jempi Monseré classic”. Dit doet de B ploeg niet, en zal zodus de lus kortsluiten om direct door de fietsen via de Dikkebusstraat naar Ieper. Vanuit Ieper met zijn wereldberoemde Menenpoort rijden we richting Hooglede voor de namiddagstop op het terras bij Peter De Clercq. 

Deel 4 is terug voor de volledige A&B ploeg. Vanuit Hooglede loopt het parcours via Koolskamp en Ruiselede naar Landegem over 46 km. De A ploeg heeft er dan 200 op de kilometerteller staan. Voor de B ploeg zal de totaalafstand 187 km bedragen. Landegem zouden we moeten kunnen bereiken tegen 18u30. 

Het hoeft niet te worden gezegd dat de tocht naar het Heuvelland is uitgegroeid tot een ware klassieker bij Stillekens Aan. Bovendien is deze editie een unieke training voor de ploeg die op 26/6 de monsterrit zal rijden naar Veluwe! Wees erbij dus nu zaterdag! 

Sportieve groeten,
Dirk Van Goethem

  • 200 kmAfstand
  • 15/06 08:30Vertrek
  • Van Goethem DirkWegkapitein