Camino Rit 13

Eindelijk zit de organisatie van deze marathon in handen van onze geliefde ondervoorzitter en spanjekenner Vader Lucas. Hij dankte bijzonder charmant zijn medebroeders Bart en Dirk voor het gedane werk in de voorbije dagen, en zette het peloton pelgrims meteen op weg naar de volgende bidplaats. De zekerheid die van hem krijgen is niet alleen zijn kennis van Spaans, maar nog meer het Baskisch, wat ons straks bijzonder van pas kan komen. Niet vergeten dat hier de ETA nog steeds zeer actief aanwezig is. Een geluk voor ons ziet Vader Lucas eruit als een halve Bask!

Onderweg moesten we de Angliru passeren. Dit is de zwaarste beklimming die je in Spanje kunt doen (bekend uit de Ronde van Spanje). De grootste zondaars onder ons smeekten Vader Lucas om er eens te mogen oprijden. Vader Lucas, in zijn onuitputtelijke goedheid gaf zijn zegen, en begeleid door onze motards Alex en Etienne togen 5 boetelingen op weg naar hun kalvarieberg, nl Bart, Dirk, Patrick, Franky, en André. Ondertussen bleven de medebroeders onderaan de berg bidden voor hun behouden wederkomst onder het nuttigen van enige lokale sportdranken.

Het lange wachten werd beloond. Alle 5 hebben ze de top bereikt (tot 24% stijgingsgraad) en keerden in euforie terug van deze legendarische berg. Bij het aanhoren van hun enorme lijden onderweg werden de overige broeders zo jaloers dat Vader Lucas snel voor een alternatief diende te zorgen. Bedreven als hij is bij het gebruik van gps-toestanden toverde hij snel een alternatief trafect uit zijn toestel en gunde de minder begaafde klimmers ook een kalvariebergje waarmee ze de rest van de dag zoet waren...

Oorspronkelijk was deze dag bedoeld als halve rustdag gezien het geringe aantal kilometers. Maar door al dat gezaag over extra boetedoening werd het toch alweer 19u vooraleer we ons einddoel van vandaag bereikten, Belmonte de Miranda. Alleen de naam al... Terwijl we deze regels aan jullie toevertrouwen (24u) zijn de medebroeders volop aan ’t proberen de lokale bevolking te bekeren....

We hebben vandaag de 2.000 km ruim overschreden. Morgen wacht ons een overgangsritje van ongeveer 200 km met onderweg beklimming van liefst 6 cols!!

Het wordt bovendien 30°C, maar het zal aflaten regenen....

Filmpke

  • do 6 september 2007Datum
  • 123 kmAfstand
  • 0Deelnemers
  • Bart, Dirk en Luc PBaankapitein

Kaart Download gpx

Hoogte- en snelheidsprofiel