Camino Rit 14

Het is maar hoe je het bekijkt, maar voor sommigen van onze broederschap begint de dag om 0u00 want dan zijn ze nog druk bezig met hun missionariswerk Zo probeerde Broeder G.I. rond dat uur nog een verdwaalde spaanse barkeeper te overtuigen van de ernst van onze missie. Bijzonder interessant bij deze conversatie was dat ze blijkbaar mekaar goed verstonden want de man gaf duidelijk te kennen dat hij niets geloofde van die prietpraat en dat hij liever had dat hij elders het geloof ging verkondigen. Geen nood want er waren nog genoeg zieltjes te winnen Vrolijk psalmen zingend trok hij na een laatste lokale sportdrank samen met de confraters hotelwaarts. Echter voor de grootste zondaars onder ons was het werk nog niet af… Details zullen we u maar besparen!

Weinig uren later stond iedereen welgezind (!) aan de start van de koninginnerit van deze camino. 200 km over 5 serieuze cols. De weersvoorspellers spraken van 35°C in de namiddag… Maar waarvoor zijn we naar hier gekomen…  om af te zien verdomme…

Onze geliefde ondervoorzitter en parcoureur van dienst lachtte in zijn vuistje en nam met zwier plaats op de duozit van Motard Etienne (zijn 25 gebroken ribben, weet je wel!). Reeds na 2 km hadden we prijs, een eindeloze bijzonder steile klim naar Carricedo. St Jacob trakteerde ons onderweg wel met een schitterende ochtendnevel die tussen de bergen hing en weinig goeds voorspelde voor de komende hete uren.

Enkele broeders onder ons wilden echt goed afzien en weigerden iedere hulp van wie dan ook. Duwen, sleuren, trekken, hijgen, en bovenal zweten, het kon echt niet op vandaag. Zelfs beroepsmartelaars als Broeder Patrick en Broeder Dirk zagen we af en toe over het hete wegdek zwalpen. Vader Lucas (of beter Duivel Lucas) had er bovendien voor gezorgd dat we pas rond 15u30 een karig, doch voedzaam, middagmaal tussen de kiezen kregen. Wellicht met de bedoeling vandaag slachtoffers te maken

Kortom voor elk wat wils en vooral boete doen, al was het dan misschien niet meer voor henzelf, dan maar voor de rest van de wereld… Het werd uiteindelijk 20u00 vooraleer we het hotel in Lugo bereikten. De voldoening bij het binnenrijden van deze prachtig ommuurde stad was bijzonder groot. Nu komt Santiago de Compostela toch wel heel dichtbij.

St Jacob, met Gods hulp liggen we morgen aan uw voeten.

Filmpke

  • vr 7 september 2007Datum
  • 197 kmAfstand
  • 0Deelnemers
  • Luc P (alias Orvalvados)Baankapitein

Kaart Download gpx

Hoogte- en snelheidsprofiel