TdF Rit 01

TdF Rit 01


Van bij de start zit het snor. De weergoden zijn ons gunstig gezind en de cameraploegen van VTM en AVS staan zich te verdringen. De familieleden die ons komen uitwuiven weten in het geharrewar niet waar eerst gekeken, en voor ze het goed en wel beseffen en ons nog snel een afscheikskus kunnen geven zijn we vertrokken. Andr� heeft zijn vriend Ilio Keysse opgetrommeld om ons de eerste kilometers op gang te trekken. Meteen moet hij zijn krachtenarsenaal serieus aanspreken om naast zijn maatje het peloton langs de vaart op sleeptouw te nemen. Aan een iets rustiger tempo rijden we daarna verder naar de eerste stop in: het Nonnenbos in Beselare. 

De zuidenwind begint ondertussen ongenadig hard in ons nadeel te blazen. Gelukkig beschikken we de eerste twee dagen over kopmannen die een weekendje meerijden (mietjes in feite), maar die zich wel voor de echte "bikkels" de naad uit het lijf rijden. Dank u Bart, Zwarte Luk, Andre, Ulrik en Peter. 
Na de middagstop, reeds over de franse grens, en waar we een gans varken aan het spit binnengespeeld hebben nemen we afscheid van de ploegmakkers die er een dagritje van maken en met de wind in het gat terugkeren naar Landegem. Dit is pas dag 1, maar door de tegenwind komen we toch redelijk afgepeigerd en vrij laat op onze bestemming in Abbeville. We kruipen dan ook op een ongelooflijk vroeg uur (voor middernacht) onder de wol. Morgen weer 200 km !!

Filmpke

  • za 29 augustus 2009Datum
  • 204 kmAfstand
  • 37Deelnemers
  • Andre OBaankapitein

Kaart Download gpx

Hoogte- en snelheidsprofiel