TdF Rit 04

Rit 04 - Na regen komt zonneschijn.Het is nauwelijks te geloven. We zijn pas aangezet en we zitten reeds in Chauvigny. Dat betekent voor ons stopplaats 16. We rekenen in stopplaatsen want er zijn er liefst 92 (23 x 4/dag). Dat geeft ons het gevoel dat het precies nog veel langer duurt dan 23 dagen… 

We wensen ons te verontschuldigen bij onze website abbonnees dat het iets langer duurde vooraleer er nieuws komt uit de Tour. Rit 1 en 2 waren telkens tochten van boven de 200 km die vooral door de strakke tegenwind meer tijd in beslag namen dan we ons hadden voorgenomen. En gisteren op weg naar Vaas brandde de zon ongenadig op ons pelotonnetje (35°C) zodat we redelijk gaar gekookt aankwamen in ons hotel. We hadden meer oog voor het herstellen van onze vochtbalans dan te zoeken achter een internetverbinding. Tot nu toe volgen we nog steeds het spoor van St Jacobus. Het spoor dat we trokken 2 jaar geleden tijdens onze tocht naar Santiago de Compostela. Het is bijzonder leuk dat ze ons op de meeste stopplaatsen nog kennen van toen: "Ah, voici les Belges!" We profiteren natuurlijk van iedere gelegenheid onze T-shirts of polo's aan te bieden. En met succes. Carlos zal tevreden zijn.

Vandaag was de wind iets milder maar begon het te regenen van bij de start in Vaas. Het zou niet meer ophouden tot aan de middagstop. Vooral tijdens de passage over de Loire viel de regen met bakken over ons… bovendien werden we gevolgd door een kilometerslange file… ge zult er maar tussenzitten!! Maar ondanks die regen waren we vandaag bijzonder opgetogen omdat we 2 favoriete stopplaatsen mochten bezoeken: Bar des Sports in Benais (zie foto's) en Relais des Pêcheurs in Chinon. De patron van Bar des Sports was zo opgetogen ons terug te zien dat hij ons nu al heeft uitgenodigd op een etentje in zijn nieuwe bar als we binnenkort zouden terugkeren… En in Chinon was het net zoals 2007 een gastronomisch festijn (à 12 € de man!). Bovendien na de pousse-café stond de zon alweer hoog aan de hemel.En tegen dat we aankwamen in Chauvigny waren we alweer mooi opgedroogd en konden we opnieuw werk maken van het herstellen van de vochtbalans! Op dit ogenblik neemt onze onvolprezen mecanicien Julien Stevens onze fietsen onder handen. Ook onze chauffeurs Sylvère en Guy bewijzen uitstekende diensten. We zitten echt in professionele handen.

We zijn ook bijzonder benieuwd hoe we gevolgd worden op het thuisfront. We zien dat we al aan bijna 1000 kijkers zitten die per dag op onze website onze avonturen op de voet (wiel!) volgen. Vooral sinds maandag (werkdag?) zitten de cijfers in de lift… Ondertussen kreeg het madamke dat ons zo vlijtig volgt op Google een naam: Nadia. Denk dus niets verkeerds als we te pas en te onpas over Nadia zouden beginnen! 

We hopen jullie snel ook wat kijkmateriaal te kunnen leveren.

Wellicht tot morgen.

De (echte) Tourploeg.

Filmpke

  • di 1 september 2009Datum
  • 157 kmAfstand
  • 16Deelnemers
  • HugoBaankapitein

Kaart Download gpx

Hoogte- en snelheidsprofiel