TdF Rit 10

Rit 10 - St-Rémy-de-Provence

Net toen we dachten dat 'de mietjes' oud aan 't worden waren vervielen ze dan toch weer in hun oude gewoonten. De rit van gisteren was vrij zwaar (vooral op gastronomisch gebied) en zeer heet. Daardoor belandde ons peloton met ongelofelijke dorst in de dorpscafés van Saint-Rémy. De lokale barkeeper werd bijna overhoop gelopen toen hij de eerste plateau pressions aanbracht. Er werd niet meer met 'pinten' besteld, maar met 'plateaus'. Dit moest en zou dan ook uit de hand lopen. Details zullen we jullie hier maar beter besparen want wie weet wie dit allemaal leest… 


Kortom deze morgen liepen nogal wat bekende coureurs rond met kleine oogjes. De zon straalde aan de provencaalse hemel en de temperatuur liep snel op tot boven de 30°. Gelukkig beschikken we thans over een echte 'maître d'hotel" die zijn eigen kansen op het bergklassement heeft opgeofferd om ons in de beste omstandigheden van stopplaats tot stopplaats te leiden. Meestal beleven we hier de mooiste momenten als we verbroederen met de lokale bevolking. (zie foto's). 

Foto's zeggen soms meer dan woorden, en we zullen ons dan daar maar op concentreren in de hoop dat we ze snel genoeg op onze website krijgen. 

We schrijven deze regels in het B&B Hotel in Brignoles tussen de cowboys en girls. 

Tot later.

Filmpke

  • ma 7 september 2009Datum
  • 146 kmAfstand
  • 35Deelnemers
  • Luc PBaankapitein

Kaart Download gpx

Hoogte- en snelheidsprofiel