TdF Rit 12

We zijn over halfweg

Gisteren bereikten we ons meest zuiderse punt. Onder een azuurblauwe hemel reden we Saint-Tropez binnen. Ondanks de verkeerschaos (o.a. door ons zelf veroorzaakt!) vonden we vrij snel ons restaurant aan de rand van de Middellandse Zee. Onze maître d'hotel had hier voor een (zoveelste) verrassing gezorgd… mosselen.. van die hele kleintjes maar oh zo smaakvol. En dat met een rosé wijntje… je vergeet er snel de lichamelijke problemen bij.

Inderdaad sinds een paar dagen zit er 's avonds steeds meer volk in de spreekkamer van onze clubarts (deze maal waargenomen door Andreas). Problemen allerhande : zitvlak, rugpijn, eksterogen, koortsblaasjes, kortom de klassieke klachten van een mens die dagen aan een stuk op een fiets rondrijdt. Daar moeten wij allemaal doorheen los van de duizenden hoogtemeters en kilometers die ons nog te wachten staan.

Vanmorgen kon de dag opnieuw niet meer stuk. De Côte d'Azur deed zijn faam alle eer aan. We volgden de wereldberoemde kustlijn van Saint-Tropez naar Cannes. Onze 5 volgwagens doen geweldige dienst als buffer voor het achterkomend verkeer waardoor wij ongehinderd blijven fietsen en kunnen genieten van het landschap. De tocht langsheen de kust kon niet blijven duren want voor ons wenken reeds Les Alpes Maritimes… Dat zal een ander paar mouwen kosten!

Gisteravond kregen we versterking uit het verre Vlaanderen: onze Dirk Blomme was via Nice tot bij ons geraakt en maakte zich vandaag meteen verdienstelijk als verse koprijder. Iedereen is in gedachten al volop bezig met de rit van morgen: dan wacht ons de Col de la Bonette, met zijn meer dan 2.800m de hoogste pas in Frankrijk! De weersverwachtingen zijn nog behoorlijk maar er wachten ons meer dan 55 km klimwerk! Zullen onze vermoeide benen dit aankunnen? We zullen jullie morgen proberen hierop een antwoord te geven. In ieder geval gaat het nu gestadig terug noordwaarts. Gelukkig blijven er nog 11 étappes te fietsen.

Bij leven en welzijn

NB van de webmaster:

Trouwe kijkers zullen gemerkt hebben dat het volgsysteem vandaag na de voormiddagstop niet meer werkte. De GSM die daarvoor gebruikt wordt viel tijdens het toiletbezoek uit mijn zak en belandde in de pot !! Geen paniek, alles is nu uitgedroogd en werkt weer, en ik principe kunnen jullie ons morgen volgen over de Col de la Bonette.

Filmpke

  • wo 9 september 2009Datum
  • 139 kmAfstand
  • 36Deelnemers
  • Luc PBaankapitein

Kaart Download gpx

Hoogte- en snelheidsprofiel